Barbecue Tips
Wij krijgen zelf het beste resultaat met een eenvoudige barbecue waarbij we gebruik maken van houtskool of briketten. Laat het houtskool of de briketten eerst goed doorgloeien, zodat er beslist geen vlammen meer te zien zijn. De kolen moeten moeten mooi grijs-wit gloeien. Een klein beetje geduld doet hier wonderen.
Rooster de saté niet te dicht boven het gloeiende houtskool, en keer de saté regelmatig om en om. Hierdoor voorkomt u dat het vlees van buiten zwart en van binnen nog rauw is.
Heeft u een afsluitbare barbecue? Laat dan de deksel open voor het beste resultaat.
Tips voor de Gourmetplaat
Als het geen lekker weer is voor een barbecue, kunt u toch van mijn saté genieten. Ik gebruik zelf in de winter de gourmetplaat, al is een echte barbecue toch nét iets beter. Bedek de gourmetplaat met een vel aluminiumfolie en doe daar een klein scheutje vloeibare braadmargarine op. Zodra die een mooie bruine kleur krijgt, kan de saté er op.
Bij de volgende portie even het aluminiumfolie vervangen, zodat de saté niet zwart wordt.
Ook nu geldt : regelmatig keren voor het beste resultaat.
Tips voor de Grillplaat
Bij slecht weer is een grillplaat misschien wel de beste vervanger voor de barbecue. U hoeft dan geen aluminiumfolie te gebruiken, wat wel zo gemakkelijk is.
Het rooster kun je afvegen met een keukenrol.
Zoals met alle elektrische apparaten : lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing, en wees voorzichtig met hete onderdelen.