Sate Ayam (kip-saté) begint met een goed stuk kippenvlees. Uiteraard is dat geen plofkip. De kip wordt in dunne stukjes gesneden en wordt daarna gekruid en gemarineerd.
Om het lekkerste resultaat te krijgen blijven de stukjes kip een hele nacht in een speciale kruidige marinade staan, zodat de bijzondere Indonesische smaak tot diep in het vlees te proeven is.
De volgende dag worden de stukjes satévlees aan de bamboe satéstokjes geprikt.
Omdat kip van zichzelf een redelijk neutrale smaak heeft, is het resultaat een heerlijke saté, met een duidelijke maar niet overheersende kruidensmaak. Ook kinderen zijn er dol op!
Als u nog nooit echte Indonesische saté geproefd heeft, dan is dit waarschijnlijk de beste keuze om het eens te proberen.
Lekker met pinda-saus
Kip-saté kunt u eten bij allerlei gerechten zoals uiteraard rijst en stokbrood. Bent u dol op sausjes, dan zult u de bijgeleverde saus van Kecap met gesnipperde ui zeker waarderen. Veel mensen denken bij kip-saté meteen aan de combinatie met pinda-saus. Dat is inderdaad een overheerlijke combinatie die ik zeker kan aanbevelen.
In de toko of supermarkt zijn veel verschillende soorten pinda-saus verkrijgbaar. De keuze daarvan is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Tegen een geringe meerprijs kan ik op verzoek mijn favoriete pindasaus meeleveren.